vakantiehuis de rode beer

 

vakantiehuis de rode beer

Vakantiehuis de rode beer is een sfeervol ingericht vakantiehuis voor mensen met een handicap en hun familie/begeleiders wat is voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten om zorg optimaal te kunnen verlenen. Het vakantiehuis biedt  plaats aan 2 tot 10 personen (1 groep per keer). In het vakantiehuis is een separaat appartement ingericht .

Meerdere slaapkamers zijn ingericht voor een grotere zorgbehoefte, bijvoorbeeld door een directe verbinding met een ruime douchegelegenheid een plafond tilsysteem, en hoog laag bedden met valbeveiliging. Daarnaast is er een “ouderkamer” die direct gelegen is naast de zorgkamers. Tijdens het verblijf kun je gebruik maken van een hoog-laag bad. Alle kamers zijn bereikbaar voor rolstoelers waarbij de lift ook de bovenverdieping bereikbaar maakt. Belangrijke voorzieningen zoals winkels, supermarkt, eetgelegenheden, bushalte en apotheek zijn op loop/-duw afstand van maximaal 500 meter.

de rode beer in vogelvlucht

Op 19 november 2008 is stichting de rode beer officieel opgericht met als doelstelling, het realiseren van een vakantiehuis voor mensen met een handicap. Op 29 mei 2009 werd kringloopwinkel de rode beer geopend, om zo financiele middelen te verwerven. Op 28 september 2012 kon de locatie voor het vakantiehuis worden aangekocht. Vrijdag 16 oktober is het startschot gegeven voor de verbouwing. Naar verwachting zal vakantiehuis de rode beer in het najaar van 2016 de deuren openen voor haar gasten.

over de stichting

Stichting de rode beer is opgericht door Hendriecke & Jack Augustinus, in liefdevolle herinnering aan hun dochter Hanne Jolein. Het bestuur van de stichting wordt versterkt door Henk Harmsen, Gertjan Veening en Isabel van ‘t Hul. De stichting is aangemerkt als ANBI.

de rode beer van Hanne Jolein

Op 28 augustus 2000 werd onze bijzondere dochter Hanne Jolein geboren. Omdat ze bij haar geboorte ernstig zuurstoftekort heeft gehad waren er direct grote zorgen. Hoe ze zich zou ontwikkelen wisten we niet. Met heel veel liefde, zorg en aandacht hebben we samen met onze familie, vrienden en een grote groep vrijwilligers voor haar mogen zorgen en heeft zij veel voor ons en anderen betekend.

Hanne Jolein
Op 27 november 2007 is
Hanne Jolein plotseling overleden. Ze mocht 7 fijne en volle jaren bij ons zijn. Hanne Jolein heeft ons geleerd dat liefde en vertrouwen de belangrijkste dingen van het leven zijn. De rode beer was haar lievelingsknuffel en onlosmakelijk met haar verbonden. De rode beer ging altijd mee op vakantie, Hanne Jolein was de mama van de rode beer en “vertelde” de beer wat ze die dag had meegemaakt, ook al kon Hanne Jolein niet praten. En ’s avonds kon ze lekker knuffelen met haar beer als ze ging slapen.

De intensieve zorg voor je kind, partner, grootouder of client kun je alleen volhouden als er momenten zijn waarop je je kunt opladen en nieuwe energie opdoen. Het vakantiemoment is daarin onmisbaar.

Omdat dit niet alleen ons verhaal is maar ook het verhaal van veel andere mensen hebben we daarom op 19 november 2008 stichting de rode beer officieel opgericht met als doel het realiseren van een vakantiehuis voor mensen met een handicap waar ze samen met ouders/vrienden/begeleiders optimaal kunnen genieten in een sfeervolle locatie, voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten op een praktische locatie op loop/-duw afstand van voorzieningen.