25 jul 2016

De rode beer start dagbesteding met Zoethout Eigen Werk

Stichting de rode beer uit Heerde zet zich sinds 2008 in om een vakantiehuis te realiseren voor mensen met een beperking en hun familie/verwanten. Het project wordt grotendeels gefinancierd door de inkomsten uit de eigen kringloopwinkels. Het vakantiehuis zal eind 2016 geopend gaan worden en is daarmee de kroon op het plan dat met veel inzet van vrijwilligers, donateurs en bedrijven gerealiseerd gaat worden.

De werkzaamheden in het kringloopbedrijf en de opslagruimte in Wapenveld worden nu gedaan door vrijwilligers. Omdat de werkzaamheden blijven groeien start er per september 2016 ook een dagbestedingsproject voor mensen die een (tijdelijke) afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Elk jaar komt er meer dan 100.000 kilo “goedzooi” binnen dat opgehaald, gesorteerd en geselecteerd moet worden maar ook het verkoop klaar houden van de winkels, opslag en buitenterrein en het opknappen van meubels zijn werkzaamheden die we in ieder geval willen inzetten binnen het dagbestedingsproject, aldus Jack Augustinus van de rode beer.

Voor de begeleiding van de cliënten wordt intensief samengewerkt met Zoethout Eigen Werk uit Hattem. “We vinden het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief betrokken zijn midden in de maatschappij want welzijn voorkomt zorg”, zo zegt Mirjam de Kunder van Zoethout Eigen Werk. Wat wil en kan je en wat is je motivatie ? Dat is belangrijk! Achtergrond, handicap of indicatie speelt hierin dan ook een ondergeschikte rol.

We hebben plaats voor cliënten die een indicatie hebben voor (arbeidsmatige) dagbesteding, vanuit de WMO, WLZ , AVR of participatie .Wil je meer weten over het nieuwe dagbestedingsproject of je aanmelden als deelnemer? Neem dan contact op met Mirjam de Kunder 06-17771972. Na een persoonlijke kennismaking en  intakegesprek bespreken we dan samen welke werkzaamheden bij jou passen en maken we jouw persoonlijke plan.

[begin]