20 okt 2015

start verbouwing vakantiehuis de rode beer!

Vrijdag 16 oktober is het startschot gegeven voor de verbouw en deels nieuwbouw van vakantiehuis de rode beer, het vakantiehuis voor mensen met een beperking en hun familie/begeleiding aan de Jasmijnstraat 2 in Heerde dat haar deuren in het najaar van 2016 hoopt te openen. De afgelopen jaren is er door een grote groep vrijwilligers heel hard gewerkt bij kringloopwinkel de rode beer om zo het nodige geld te verzamelen voor dit bijzondere project.

In herinnering aan hun dochter Hanne Jolein hebben Jack & Hendriecke Augustinus in 2008 stichting de rode beer opgericht om een vakantie accommodatie te realiseren voor mensen met een beperking en hun familie/begeleiding. “In de zorg voor Hanne Jolein hebben we zelf ervaren hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je tijdens je vakantie onbeperkt kunt genieten. En zo zijn er veel mantelzorgers die intensieve zorg verlenen aan hun partner, ouder of kind”.
Onbeperkt genieten kun je doen van elkaar, doordat er op vakantie meer tijd en gelegenheid is voor elkaar. Onbeperkt genieten kun je ook van de accommodatie en voorzieningen waar je verblijft. Vakantiehuis de rode beer krijgt 2 grote zorgkamers met een zorgbadkamer en plafondtillift waar je zorg optimaal kunt verlenen.  In de extra relaxbadkamer komt een hoog-laag bad beschikbaar. In de nieuw aan te bouwen kelder is een activiteitenruimte waar ook een snoezelhoek zal worden ingericht. Met de lift kunnen de rolstoelers in alle vertrekken van het huis komen. In totaal zijn er 5 slaapkamers en een separaat appartement voor meereizende familie/begeleiding zodat vakantiehuis de rode beer plaats bied aan 2-10 personen.

Onbeperkt genieten heeft ook betrekking op de plek, direct in het centrum van Heerde en op zeer korte afstand van winkels, terras, bushalte zodat je niet continue rolstoelvervoer nodig hebt, kortom “onbeperkt genieten in vakantiehuis de rode beer”. We zijn blij met de vernieuwde centruminrichting van Heerde en hopen dat deze verbetering zich ook doorzet in het lokale winkelbestand en in de activiteiten om Gemeente Heerde nog aantrekkelijker te maken voor toerisme. Ook de rode beer doet hier haar best voor want eind november opent ze de deuren van een 2e winkel speciaal voor gebruikte meubels in het voormalige pand van de Action aan de Soerelseweg.

Vlak voor de zomervakantie is er een aanbesteding geweest voor de verbouw van vakantiehuis de rode beer waarvoor lokale aannemers zijn uitgenodigd. Na een grondige voorbereiding heeft Bouwbedrijf van Laar Zwerus uit Wapenveld de opdracht gekregen voor de verbouw en gedeeltelijke nieuwbouw. EMKA Elektro uit Heerde verzorgt de elektrische installatie. “We hechten veel waarde aan ons lokale maatschappelijke draagvlak en daarom proberen we op deze manier ook iets terug te doen voor de werkgelegenheid hier in de buurt” aldus Jack. Henk Kok van de Noord Veluwse Makelaardij heeft belangeloos zijn medewerking toegezegd zodat de Rabobank Noord Veluwe de nodige financiering kon organiseren en daarbij hun slogan “een aandeel in elkaar” zeker heeft waargemaakt.

Voor de grote kostenposten zoals de inrichting is de rode beer druk bezig met het werven van fondsen. Ook de lokale fondsen Jan Nienhuis vereniging, Egberdina Wilhelmina Langenberg stichting, familie H. Matenstichting , Ir. R.R. van der Zee Stichting en het RABOfonds hebben een belangrijke bijdrage geleverd hiervoor. Richting het einde van dit jaar start er een mooie actie waarbij je als inwoner van de gemeente Heerde een blijvende, tastbare bijdrage kunt leveren aan vakantiehuis de rode beer en de gasten die zullen komen. Dus het is echt “samen bouwen aan vakantiehuis de rode beer”![begin]